13 september 2013 – Stadsloop Goes

Als je zo hier en daar in het land mee ga doen aan hardloopwedstrijden dan mag je eigenlijk niet ontbreken als er een in je eigen woonplaats is.. toch? Precies!!

Alhoewel ik het eigenlijk niet van plan was, net in dit weekend staat er een halve marathon in het trainingsschema.. Maar ach, met al die kilometers kan een afstand van ca 8km er ook nog wel bij.

CDA team
In eerste instantie dacht ik individueel mee te gaan doen, maar toen kwam er via twitter de vraag van Jo-Annes de Bat wie het leuk vond om met het CDA team mee te doen.. Leuk, gelijk doen dus.

We hadden rond 18:45 afgesproken bij de Grote Kerk om vervolgens gezamenlijk naar binnen te gaan en om te gaan kleden. Mijn eigen hardloopshirt uitgedaan en een t-shirt voorzien van CDA logo’s en kleuren aangetrokken. Stond prima bij mijn zwarte korte tight. Eerst een kort rondje ingelopen met 2 andere leden van het team en op het gemakje naar de start. Als team een beetje bij elkaar gebleven en voor de start nog wat naar achter gedreven omdat men kennelijk vanaf de start aanschoof. Beetje jammer, je zou zeggen dat er aan de achterkant aan wordt geschoven..

Klaar voor de start…
Om 19:15 werden we weggeschoten en onderweg waren we.. We stonden toch wel vrij ver naar achter waardoor het tempo van velen voor ons wat aan de lage kant was en mijn tempo wat hoger. Beheerst in gaan halen totdat het tempo wat om mij heen werd gelopen zo’n beetje met mijn tempo overeen kwam.

De wedstrijd…
Het parcours loopt grotendeels door winkelstraten in het centrum van Goes. Op plaatsen waar eventueel verkeer kan kruisen (voetgangers/fietsers) stonden verkeersregelaars om de mensen tegen te houden als er hardlopers aan kwamen. Dat is voor een ieder wel zo veilig! Het begon al wat te regenen..

Het eerste stuk was het best wel druk, maar eenmaal op de markt werd het wat rustiger om mij heen.. Dat is maar goed ook, want na de Grote Markt werd de opril genomen en gelijk daarna een bocht naar scherpe bocht naar rechts. Daar wil je niet tussen een grote massa mensen hardlopen.. Vervolgens gaat het verder over de kade naar de Sint Maartensbrug en gelijk 2 maal haaks naar rechts de bocht om te gaan.. Daar ben je echt heel blij als er niet teveel mensen om je heen hardlopen.

Niet alleen de haakse bochten waren niet altijd even handig, de bestrating bestaat gedeeltelijk uit  kinderkopjes die de onhebbelijke eigenschap kunnen hebben om glad te worden als ze nat zijn. Zeker iets om rekening mee te houden, dat deden de meeste lopers dan ook. We liepen door de Sint Jacobsstraat zo over de Oude Vismarkt naar de Korte Vorststraat. Om aan het eind door te steken naar de Lange Vorststraat, Gasthuisstraat en over de Oostwal vlak langs het water te lopen tot bij de Steenenbrug. Daar liepen we de Ganzepoortstraat in om via de Klokstraat weer naar de Singelstraat te gaan om daar over de start te lopen op naar de volgende ronde.

4 rondes…
Alhoewel het parcours op een paar plaatsen wat uitdagender is gaat het toch wel vervelen om 4 keer hetzelfde rondje te moeten lopen. Wel handig om je tactiek te bepalen.. De eerste ronde ging echt lekker, daarna liepen de rondes wat minder. Bewust iets vertraagd. In de 3e en vierde ronde liep ik steeds in de buurt van een dame van een van de andere teams. Had mezelf voorgenomen om voor haar te finishen. Op de Oostwal gaat het halverwege naar boven, zij vertraagde daar en ik versnelde iets en de inhaalactie was een feit. Hoorde haar nog wel een tijdje achter mij, maar vanaf de Stenenbrug een aantal versnellingen geplaatst. Dat was voldoende.

Wel jammer dat het gedurende alle vier de rondes min of meer regende. Vooral jammer voor het publiek. Zelf vond ik het niet zo heel erg omdat het lekker verkoeling bracht.

In een totale tijd van 37:08 (netto 36:57.72) had ik de klus geklaard. Geen supertijd maar gezien de huidige trainingen, en het absolute zwaartepunt wat vanwege de marathon meer bij de langere afstanden ligt is er niets mis mee. Ben er dan ook tevreden mee.

De rondetijden:
Eerste ronde 8:52, gemiddelde tempo 4:35.88
Tweede ronde 9:12.85, gemiddelde tempo 4:46.35
Derde ronde 9:31.85, gemiddelde tempo 4:55.15
Vierde ronde 9:20.48, gemiddelde tempo 4:47.41

Totale afstand volgens mijn hartslagmeter: 7.7km.

Weersgesteldheid: bewolkt en regenachtig.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijden. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.