30 juli 2014 zeezwemtocht Oostkapelle – Domburg

De tweede zwemtocht dit jaar, nu vanaf Oostkapelle naar Domburg. Een afstand van ongeveer 4km. Leuk, net zoals vorig jaar meer dan 100 deelnemers.

Naar de start.

Na het inschrijven, in ontvangst nemen van badmuts en op beide handen laten schrijven van het startnummer (dit keer bij een auto op de parkeerplaats) samen met een Amsterdammer naar het water gelopen.. HUH een Amsterdammer.. Ja.. die komen met een groepje vrienden aan deze tochten meedoen. Even de week breken.. Tja, het is weer wat anders dan een avondje bankhangen zullen we maar zeggen…

Even wat ingezwommen, gelijk ook aan mijn nieuwe wetsuit gewend.. Dat zit geweldig en een stuk beter dan het oude.. Na een minuut of 5 uit het water en achter de startlijn.

Het startschot

Viel in de vorm van een sirene en weg waren we. Ik zat nogal midden in het deelnemersveld en vond dat niet zo heel erg aangenaam. Zat langs alle kanten ingesloten door andere zwemmers.. Na een paar honderd meter waaiert het veld voldoende uit elkaar om normaal te kunnen zwemmen. Gelukkig maar..

oostkapelle-domburg-2014

De tocht

Het eerste deel liep lekker, kwam goed in mijn slag en pakte het water lekker. De stroming was behoorlijk goed voelbaar wat de snelheid ten goede kwam.

Navigatie ging ook heel behoorlijk (zoals ook op afbeelding te zien is). Uiteindelijk veel te snel koers gezet naar de kant, daardoor een paar keer moeten corrigeren. Vooral vlak voor Domburg kwam ik veel te dicht bij de kant, zag dat ik recht naar de golfbreker zwom en daar wil je echt niet overheen :-) erg slecht voor je pak.. je huid en botten..

Dit te dicht bij de kant zwemmen en een paar keer corrigeren heeft tijd gekost, heel veel tijd zelfs..

De landing

De wind en golfslag stond precies goed om je naar de kant te brengen, zo tegen het eind van de tocht zie je ook ineens veel meer zwemmers om je heen.. Logisch, iedereen zwemt toch naar hetzelfde eindpunt. Voelde het zand tegen mijn handen komen, ging staan en zo snel mogelijk hardlopend naar de finish. Die werd gehaald in 1:09:30 na het vallen van het startschot. Een tijd die goed was voor de 85e plaats van de 102 gefinishte deelnemers.

In de uitslagenlijst gekeken en gezien dat een aantal anderen er ook zeker 10 minuten langer over hebben gedaan dan vorig jaar..

De terugweg.

Als je zelf in Domburg sta, en de auto in Oostkapelle, dan zal je toch terug moeten :) Met iemand liften is een triatleet onwaardig, dus hardlopend terug. Dat was niet zo heel erg fijn omdat mijn pak in een te los op mijn rug zittende rugzak zat. Toch heel erg van de natuur genoten.

Tijdens de kustmarathon daar ook doorheen gelopen, maar dan ben je toch wel meer met andere dingen bezig. Achteraf gezien dat zowel heen, als terugweg op 4km 40 meter in beslag naam.. Heel grappig als je bedenk dat er een verschil in route is..

domburg-oostkapelle-hardloop2014Het hardlopen door de Manteling, zoals het gebied heet, is heel erg mooi. Tijdens de kustmarathon loop je er ook wel door, maar dan krijg je het toch wat minder mee.. Die is natuurlijk ook in oktober terwijl in juli de kleuren anders zijn..

Zeker een gebied om hardlopend nog eens een keer wat uitgebreider te verkennen…

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijden, Zwemmen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.