6 augustus 2014 zeezwemtocht Westkapelle – Zoutelande

Net zoals vorig jaar was er ook wederom een zwemtocht vanaf Westkapelle naar Zoutelande. Net zoals de meeste tochten is deze ook ca 4km.

De vorige keer dat ik langs de post van de KNRM in Westkapelle kwam was tijdens de Kustmarathon. Dit keer verliep de tocht richting Zoutelande over een minder hoog maar daarom niet minder hobbelig of uitdagend parcours.

De start
Net zoals vorig jaar was Westkapelle lager wal, dat wil dus zeggen dat de wind de golven naar de kust blaast. Altijd leuk om door een branding te moeten zwemmen, er zijn mensen die het niet zien zitten.. maar in dit geval heb ik niemand terug zien gaan.. Zeezwemmers zijn bikkels!

Het is bij Westkapelle belangrijk om eerst voldoende ver voorbij de golfbreker te zwemmen, voordat de koers verlegd wordt. Voor een optimale koers ben ik net wat te snel richting Zoutelande gaan zwemmen.

De tocht
westkapellle-zoutelande-2014Doordat de navigatie niet helemaal optimaal was, te snel koers verleggen richting Zoutelande. Voor een optimale tijd wat te dicht bij de kant gebleven. Wel enorm genoten van weer en wind.. De golven waren niet al te hoog, dus was het prima zwemmen.. Net even iets te vaak weer naar buiten (richting Noordzee) gezwommen waardoor de koers niet helemaal recht loopt (zie kaartje) desondanks toch wel een redelijk tijd neer weten te zetten.

De landing en finish
Omdat de golven niet al te hoog waren was het prima naar het strand zwemmen. Doorgezwommen totdat mijn handen het zand raakten, gaan staan en zo snel mogelijk naar de finish gelopen.
Op het strand een paar mensen ingehaald, waarvan 1 man mij vlak voor de finish in het mulle zand in kon halen omdat ik juist daar een tinkkeltje teveel inhield. Dat ga ik dus niet meer doen :-) niet dat het veel uitmaakt, die ene plaats. Het gaat meer om het gevoel :-P
Na 56:58 minuten na het startschot kwam ik over de finishlijn.. Goed voor de 62e plaats..

De terugweg
zoutelande-westkapelle-hardopen-na-zwemmen-2014Dat waren leuke kilometers, maar aangezien de auto nog in Westkapelle stond hardlopend over het strand en duinen. Voor een groot deel over het kustmarathon parcours, terug naar Westkapelle. Heel lekker gelopen, maar de tas op mijn rug hinderde op zich wel.
Voor de terugweg had ik 27:30 nodig.. voor welgeteld 3.52km. Geen super tijd, maar als je in aanmerking neem dat er het nodige klimwerk inclusief trappen in het parcours zitten dan is het helemaal niet zo gek.. Zeker niet met een onhandige rugzak. Zie het kaartje voor de gevolgde terugtocht…

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijden, Zwemmen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.