27 augustus 2014 Vlissingse Zee Zwem Race

zeezwemrace2014En dan helaas vandaag weer de laatste van de zwemtochten langs Walcheren: De Vlissingse Zee Zwem race. Een zwemwedstrijd over 1 zeemijl (1852 meter).
Het was heel mooi weer en iedereen was in een goede stemming. Met diverse deelnemers gesproken, waaronder met een contactpersoon van een van mijn klanten. Zij ging ook eens proberen hoe het zou bevallen.

 

De start
Rustig richting start gelopen, daar moesten we vlak voor de start zo dicht mogelijk tegen de voet van de dijk gaan staan. Wel zo eerlijk als iedereen ongeveer dezelfde afstand af moet leggen..
Om 18:56 viel het startschot en waren we weg, eerst de palen ronden en dan naar de eerste boei die voor de gevangentoren lag. Omdat ik er bewust voor had gekozen om achteraan te staan kon ik al gelijk na de start de ruimte opzoeken en de eerste andere deelnemers in gaan halen.
Onderweg stonden de deelnemers voor de 1000 meter te wachten. Of zij het waren of anderen weet ik niet, maar er waren mensen die liepen waar ik zwom. Lopend ga je altijd minder snel dan wanneer je borstcrawl zwem.. Zeker als je tot over je middel in het water sta.

De eerste boei
Het ronden van de eerste boei ging voorspoedig, er stond een klein beetje stroom maar dat was niet echt heel erg hinderlijk. Ben echt heel erg dicht langs de boei gegaan om dan vervolgens richting het windorgel te gaan zwemmen. Het windorgel zijn dus die bamboestokken :- )

Richting het windorgel
Richting het windorgel zwemmend waren er een paar zwemmers die mij voorbij kwamen zwemmen. Eigenlijk snapte ik niet helemaal hoe dat zou komen, maar later begreep ik dat de 1000 meter kort daarvoor was gestart. Immers, als je achteraan start dan haal je eerst de langzamere zwemmers in en is de kans redelijk klein dat je door anderen in wordt gehaald..
Echt heel lekker en gemakkelijk gezwommen. Er stond behoorlijk wat stroming en er waren bijna geen golven. Zeker niet als je het met 2 weken geleden vergeleek.
Bij het windorgel de boei gerond en op naar de volgende boei, dat was tegen de stroom in en dan merk je pas echt hoeveel stroming er staat..

Finish
Voor de finish moest er een boei gerond worden waarna er naar het strand moest worden gezwommen.. De finish lag vlak voor de boulevard zodat er eerst een stuk over het strand hard moest worden gelopen. Dat laatste ging dit keer een heel stuk beter zodat ik op het strand nog zeker 6 zwemmers in kon halen..
De eindtijd, daarover zijn de organisator en ik het oneens over. Ik heb zelf een tijd van 32:32 op de klok staan, de organisator kwam op 36:35 uit. Ik heb de tijd gestart op het moment dat het startschot viel en gestopt zodra ik over de finish kwam.
Het schijnt dat er iets mis is gegaan met de tijdwaarneming, jammer maar helaas.. De lol was er wat mij betreft niet minder om :-)

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijden, Zwemmen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.