12 september 2014 Stadsloop Goes

Omdat in een team meelopen vorig jaar goed was bevallen, dit jaar weer opgegeven toen bleek dat er vanuit het CDA Goes weer minimaal 1 team mee zou gaan doen. Uiteindelijk werden er 2 teams samen gesteld waarbij ik in het langzame team in was gedeeld. Uiteraard volkomen terecht, ben momenteel niet op m’n snelst.

In de middag was mijn planning wat uitgelopen en daarom wat later thuis dan gewenst, even snel 1 boterham gegeten en als een speer naar Goes. Eenmaal in Goes de auto geparkeerd en hardlopend richting de Grote Kerk waar we samen zouden komen. Al doende dus het inlopen ook gelijk gehad..
Het shirt met de CDA kleuren had ik thuis al aangetrokken, dus alleen jack uit gedaan en wat bijgepraat met de rest van het team. Daarna rustig naar buiten op weg naar de start.

De start
Omdat ik nu toch niet snel ben een beetje verder naar achter in het startvak gaan staan. Daar kwam de rest van het langzame team samen, we stonden er prima.
Voor de start met ander lid van het team de tactiek die ik wilde volgen besproken: 3 rondjes op 11km/uur en het vierde versnellen naar 12km per uur. Dat zou niet lukken, maar daarover straks meer.
Voor de start was er een minuut stilte voor een atleet die was overleden. De minuut was uiteindelijk wel wat korter dan dat en niet iedereen was even stil..
Na het startschot hard gaan lopen, eenmaal op de Grote Markt konden we naar het tempo wat ongeveer gewenst was. Op een kwart van het eerste rondje eens op de Garmin gekeken, die gaf gemiddeld ruim 12km/uur aan.. Mooie snelheid die op zich op dat moment heel comfortabel aanvoelde. Jo-Annes vond het ook lekker lopen en hij zou tevreden zijn als hij de hele wedstrijd zo uit zou kunnen lopen. Dat was ik met hem eens en zo zijn we samen verder gegaan..

De eerste 3 rondjes hebben we gezellig samen gelopen, dan is het ook heel prettig en gemakkelijker om een tempo vol te houden. Uiteindelijk ging Jo-Annes in de laatste ronde versnellen. Omdat ik toch al beetje tegen de maximale verstandige snelheid aan zat heb ik de laatste ronde gewoon hetzelfde tempo aangehouden. Nog wel een paar keer getwijfeld, maar mijn verstand won het van mijn ego ;-)

De Finish
Eind laatste ronde, nog even aanzetten om vlak voor de finish een drinkflesje te verliezen.. En finishen in een netto tijd van 39:03

De snelste kilometer ging in 4:17 en gemiddeld 5:02 geen tijden om over naar huis te schrijven, maar zeer zeker niet slecht. Was en ben er heel tevreden mee…

Achteraf bekeken: vorig jaar liep ik tijdens dezelfde wedstrijd een netto tijd van 36:57.72 dit jaar dus maar ongeveer 2 minuten trager.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijden. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.