Eenvoudig recept: gepofte zoete aardappels (bataat)

Onlangs voor het eerst gegeten, en nu al een van mijn favorieten: gepofte zoete aardappel.. Een gerecht wat op allerlei manieren uit te breiden valt door bijvoorbeeld de aardappel te vullen.. Het kan, maar heeft niet mijn voorkeur. Ik ben gek op lekker eten en vind de aardappel in deze pure vorm echt heel erg lekker.. Aan de aardappel zit een lekkere maar niet overdreven zoete smaak. Die ontgaat je wellicht als je aan veel zoet in je drinken gewend bent..

Alhoewel je dit uiteraard in een vuurtje, of op de barbecue kan doen smaakt het minstens zo lekker als je het in de oven maak. Dit valt zeer duidelijk in de categorie eenvoudig en simpel te maken zonder dat het ongezond wordt..

zoeteaardappeluitoven-1 Voorbereiding:
Koop zoete aardappel (wordt ook wel bataat genoemd).
Koop aluminiumfolie (als je dat niet in huis hebt).

Hoeveelheid zoete aardappel hangt af van hoeveel er per persoon wordt gegeten. Voor mezelf pak ik ca 300 gram, waar delen met pitten, schil etc nog vanaf gaan.

Verwarm de oven voor op ca 200 graden. Was de aardappel goed schoon, prik met vork of mes een aantal gaten in de aardappel en rol in aluminiumfolie.
Zodra de oven voor is verwarmd doe je het pakketje in de oven en laat deze in ca 50 minuten garen. Als de aardappel dik is moet deze wat langer.

Eten:
zoeteaardappeluitoven-2Eten kan gewoon met mes en vork :- ) zelf vind ik het gemakkelijk om de aardappel in de lengterichting open te snijden, het vel kan dan gemakkelijk met het mes los worden gemaakt waarna je de inhoud kan snijden en eten..

Dan natuurlijk de volgende vraag: wat eet je hier bij? Nog niet zo heel veel mee geƫxperimenteerd, maar met een biefstukje en rauwkost smaakt het goed..

Op een dergelijke maaltijd kan ik de rest van de middag teren en krijg geen hongergevoel..

 

Voedingswaarde:
100 gram zoete aardappel bevat:
94kcal
0.3gram vet
0.1gram verzadigd vet
1.1gram eiwit
20.5gram koolhydraten
2.3gram vezels

En bevat verder:
Natrium
Kalium
Calcium
Magnesium
Vitamine C
Bron voedingswaardes: website voedingscentrum

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.