Over dit blog

Ik ben dit blog bij gaan houden omdat ik het leuk vind om over hardlopen te schrijven.

In het verleden was ik veel te zwaar. Het exacte gewicht ga ik niet vermelden, met veel te zwaar zult u het dus moeten doen :)
Ik zou het positief vinden als dit blog voor iemand de aanleiding zou kunnen zijn om ook te beginnen met afvallen. Van overgewicht naar een gezond gewicht is een gevecht, maar als je er eenmaal aan bent begonnen dan lukt het wel. Op gewicht blijven is uiteindelijk lastiger maar ook dat lukt prima zolang er een goede balans is in gezonde en gevarieerde voeding en natuurlijk de nodige beweging.

Wie regelmatig aan het sporten is zou zich volgens sommige mensen nergens druk om hoeven te maken. Dat is volgens mij niet helemaal waar. Ook als je regelmatig sport moet je opletten dat je niet veel teveel of de verkeerde producten eet.
Daarnaast is het juist voor sporters belangrijk om goed op het eten te letten. Eten dient meerdere doelen; het is brandstof, het bevat bouwstenen voor het lichaam die worden gebruikt om het lichaam na inspanning te laten herstellen. En het moet dan ook nog eens lekker zijn :-)
Zeker voor hardlopers geldt dat ze van bepaalde producten tijdens het hardlopen last kunnen hebben. Zo heb ik last van pannenkoeken en lasagne, maar ook van krentenbollen als ik ze te kort voor het hardlopen eet. Dat is voor een ieder persoonlijk en helaas alleen proefondervindelijk vast te stellen.

Ik schrijf hier eerlijk en open, maar voel niet de behoefte om alles met iedereen te delen. Wie iets wil weten mag het altijd vragen, maar ik behoud mezelf nadrukkelijk het recht voor om geen inhoudelijk antwoord te geven. Mocht ik dat wel geven dan is de kans aanwezig dat het niet openbaar wordt gemaakt. Ik stel namelijk ook heel erg veel prijs op mijn privacy.

Geef een reactie